Охолодження і заморозка

 Більша частина харчових виробництв потребує джерел холоду для охолоджування виробленої продукції (+4°C). Кріогенний рідкий азот або діоксид вуглецю відмінно пристосовані до ефективного охолодження. Саме в процесах змішування або розмелювання, дуже важливо точно дотримати деякі температурні вимоги, наприклад для того, щоб уникнути розігріву маси (наприклад, м'ясний при виробництві сосисок і ковбас) і, пов'язаного з цим зростанням хвороботворних мікробів. Рідкий азот і сухий лід є практично частиною рецепту в таких продуктах. Вони дозволяють досягти швидко і точно оптимальних температур. 

Cryospeed- швидка (шокова) заморозка

Messer створив для Вас технологію Cryospeed, реалізовану в лінійному тунелі, пристосованому до продуктів малих товщин, ніжним і неміцним, для безперервної заморозки продукції, з продуктивністю до тонни на годину. З використанням Cryospeed можна заморожувати рибні делікатеси, фрукти і овочі, паніровані продукти, крокети та інші швидкопсувні продукти, які необхідно зберегти. За допомогою рідкого азоту (LIN) або рідкої вуглекислоти (LCO2) як холодоагентів досягаються високі швидкості заморозки (більш ніж 5 см/год), в результаті чого клітинна структура замерзлих продуктів зберігається через тонко-кристалічну заморозку води, уникаючи утворення великих загострених кристалів водного льоду. Розморожена після такої заморозки продукція практично не відрізняється від свіжої за структурою і зовнішнім виглядом.

Cryospir - економія місця

За допомогою технології Cryospir, Messer вирішує проблеми клієнтів у відсутності виробничих площ для великих холодильних камер. Cryospir - це надшвидкісний компактний криогенний спіральний морозильник, з продуктивністю до двох тонн продукції на годину.

Пристосований до продуктів, вироблених в супермаркетах, таких як рубані біфштекси, м'ясо, піца, пироги, пельмені, Cryospir охолоджує продукти завдяки взаємодії розумного розподілу кріогеніки з конвекцією газоподібного азоту або CO2.

Cryojet- компактнашафа шокової заморозки

Messer пропонує Вам свою розробку- Cryojet, шафа для кріогенної заморозки продуктів і напівфабрикатів. Розміщені на піддонах візка, такі продукти як печеня, готові страви, напівфабрикати швидко охолоджуються або заморожуються кріогенними газами (азот або CO2). Серед переваг такої системи можна відзначити: можливість використання автоматичних програм, легкість очищення шафи, компактність, відповідність процесів високим гігієнічним вимогам.

Cryoroll - обертовий тунель

Messer створив Cryoroll, дуже компактний поновлюваний швидкоморозильний апарат, який охолоджує навіть неміцні продукти. Охолоджування відбувається однорідним змішуванням сухого льоду або рідкого азоту з продуктами шляхом обертання тамбура і регульованих скатів. Конструкція розрахована на зручну чистку обладнання.

Cryovis

Messer вам пропонує Cryovis, свій швидкоморозильний апарат безперервної дії в гвинтовому, в стрічковому або в комбінованому виконанні.

Ідеально підходить для продуктів, таких як м'ясо, сир, рибні шматочки, овочеві салати.

Охолодження в мішалці  (Variomix)

Використання процесу Variomix® виявилося придатним, зокрема, у м'ясній промисловості, при промисловому виготовленні хлібобулочних виробів і при змішуванні різних продуктів. При таких процесах виготовлення або рідкий азот (LIN), або рідка вуглекислота (LCO2) точно дозується в спеціальні мішалки, дозволяючи загасити зростаючу температуру. При цьому на відміну від охолодження звичайним льодом, склад продукту залишається незмінним.

Variocut- охолодження ковбасного фаршу

Variocut® - це процес по контрольованому охолодженню і іннертизаціі ковбаси, теплого м'яса або шпека в пристроях кутера. Енергія холоду з рідким азотом (LIN) або рідким CO2 (LCO2) роблять можливими точне управління температури в кутері, таким чином усуваючи негативний вплив підвищення температури під час подрібнення, на склад фаршу і його властивості.

Spirox- охолодження борошна

Великі хлібокомбінати пропонують широкий асортимент хлібобулочних виробів з самих різних сортів тіста. Щоб отримувати завжди контрольований результат, повинен бути встановлений для кожного сорту тіста оптимальний діапазон температури і, насамперед, для того щоб уникнути перевищення критичних температур. Занадто високі температури тіста в мішалці в результаті перетворюють тісто в погано оброблюване, липке і ведуть до небажаної появи браку.

Vibrofreezer

Дуже швидке замороження поверхні та спеціальні вимоги до акуратності вимагає потокового виробництва дрібних продуктів, що заморожуються (м'ясо, локшина, креветки, ягоди, фрукти, овочі та ін.) У відповідністю зі стандартами IQF - якість форми, смаку і зовнішнього вигляду продуктів.

 

 

 

Freezing and chilling of food products

Рекламна брошура

 

   
   в Вашій країні:

   Естонія
   Латвія
   Литва
   Росія
   Україна

 Global web
 www.elmemesser.eu

 

Журнал для клієнтів

"Gases for Life"

СВІЖИЙ НОМЕР

 

Скачати

Ваш контакт

Александр Гетьманский
Консультация и сопровождение проектов по внедрению технологий с применением газов в различных отраслях промышленности
getmanskiy@emu.com.ua

Моб.: +380 67 5395135